Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın esnasında yapı sakinlerinin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve inşaı, yangın güvenliği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla binalmalı ve alakadar yönetmeliklere yaraşır olmalıdır.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine malik bapların farklı fiyatları mümkün. Örnek olarak 120 an yangına dayanım süresine iye bir yangın kapısının bedelı, 60 dakika yangına dayanım süresine ehil bir kapının bedelından daha yüksektir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının resen kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın kesifı hummalıya kapanmasını sağlamaktır.

Ivedili çıkış bapları ve erişim denetleme sistemleri aşiret ele masraf. Tesis ekiplerinin, ivedili durumlarda uzak bir konumdan müstacel çıkış kapılarını çtuzakıştırma esnekliği sağlayan endişe tabanlı bir ulaşım arama sistemi uygulaması gerekebilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Sertifikasız yangın bapları da münasip maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir dalgalı sunar.

Kanat sayısı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar kaliteli bir gereç ile mimarilacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.

Tabii ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat içeride değerli bir varlığını unutan kişilerin bir müdrike adrenalin ile girmeye çaldatmaışması hâlâ sakınım kırmızıınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının başka bölgelere yayılmasını hapsetmek midein mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın takkadak dâhilen hariçya kaçmaya çkırmızıışan kişilerin tabii davranışı kendilerini zemin kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, gestaltldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca bakım etmektedir.

Yangın bapları ancak ivedili durumlarda binadan kaçışı kurmak değil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha gibi Yangın Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine göre yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış bapları olarak da hatıralan bu bapların kullanımı yalnız hoppadak her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını muayyen bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin vusul süresine kadar ahit kazanmanızı katkısızlar.

Bu kapılar zemin olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır çıkmak üzere iki gruba ayrılır.

Projeye en yaraşır Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı yakın rahatlıkla açılan ve kalaba grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara isabetli olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page